Koçluk Sisteminde Yer Alacak Öğrenci ve Öğretmenlerin Plan, Program ve Eğitim Metotları Hazırladık, Koçluk Sstemini Uyguladık.

             Her birey başarılı olmak, hayallerini gerçekleştirmek ister. Başarılı olmak için açık, net ve ulaşılabilir hedefler belirlemeli, belirlenen hedeflere odaklanmalı ve hedefleri gerçekleştirmek için azimli olunmalıdır. Hedef belirlemeden başarılı olmak zordur. Bunun içinde mutlaka bir rehbere ihtiyaç duyulur.

            Okulumuzda akademik başarıyı arttırmak, öğrenciler ile birebir ilgilenmek için eğitim öğretim yılı başında koçluk sistemi uygulaması başlatıldı. Liseye giriş sınavına hazırlanan 8. sınıf öğrencilerimiz için rehber olmak adına öğretmenlerimiz toplantı yapıp koçluk sistemini başlattılar. Her öğretmenimize 2 veya 3 öğrenci düşecek şekilde belirlenen sistemde öğretmenlerimiz, koçluğundaki öğrenciler ile sürekli bire bir konuşarak hem tecrübelerini paylaşmakta hem de ders programı hazırlarken onlara rehberlik etmektedir. İlçe ve okul geneli yapılan denemeler sonunda öğretmenlerimiz koçluk sisteminde öğrencilerinin eksiklerini belirtmekte ve belirlenen konulara ağırlık vermelerini istemektedir.

           Bu sistemle öğrencilerimizin; okul başarısını artırmak, kendine uygun hedefler seçmesini sağlamak, etkin çalışmayı öğrenmek, zamanı etkin ve verimli kullanmasını bilmek, güçlü yönlerini ortaya çıkartmak, doğru iletişim kurmasını ve kendine güven duymasını sağlamayı hedeflemekteyiz.

     


04-05-202304-05-202304-05-202304-05-202304-05-202304-05-2023



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi