Koridor Panoları; Özlü Söz, Şiir ve Edebiyatla İlgili Çeşitli Etkinliklerle Donatıldı.

          Öğrencilerimizin derslerin yanı sıra teneffüsleri de verimli geçirmeleri amacıyla okulumuzda "Edebiyat Sokağı" oluşturuldu. Öğrencilerimiz teneffüs aralarında dinlenirken aynı zamanda "gizil(örtük) öğrenme" yoluyla öğrenme süreçlerini devam ettirmektedirler. 

           Bu doğrultuda giriş katında bulunan koridorumuza, iki tane broşür hazırlanarak asıldı. Bu broşürler: Yanlış yazılan Türkçe kelimelerin doğru yazımı ile yabancı dillerden alınmış dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin yerine Türkçe kelimelerin yazıldığı broşürlerdir. Bu broşürler ile öğrencilerimizin Türkçeyi daha doğru ve etkili kullanmaları amaçlanmıştır. Krişlerimize ise tarihimizde, kültürümüzde, edebiyatımızda; önemli, tanınmış şahsiyetlere ait özlü sözlerin bulunduğu levhalar asıldı. Böylece öğrencilerimizde teneffüste de öğrenme bilinci oluşturmayı hedeflemiş olduk.

           Ayrıca öğrencilerimizde edebi zevk oluşturması ve öğrencilerimizi şiir, kompoziyon yazabilmeye teşvik edebilmek amacıyla; 19 Mayıs kapsamında düzenlenen yarışmada, öğrencilerimizin dereceye girmiş şiir ve yazılarını öğrencilerimiz ile okul gazetemizin bulunduğu panoya astık. Yapılan tüm bu etkinlikler ile öğrencilerimizin ders dışı öğrenme süreçlerine destek olmayı amaçlıyoruz.

            

     


26-06-202326-06-202326-06-2023



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi