Öğrencilerimiz Hatiplik ve Müezzinlik Yönünü Geliştirmek İçin Uygulamalar Yaptık.

Atatürk İmam Hatip Ortaokulu olarak misyonumuz bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen bireyler yetiştirmektir. Özellikle İmam-Hatip okullarına devam edecek ve daha sonrasında İlahiyat Fakultesini seçecek öğrencilerimiz için İslam dininin inançları ve esasları kapsamında sağlam altyapı oluşturmak en büyük amacımız.

Öğrencilerimizin yaparak yaşayarak o işi içselleştirmelerini istiyoruz. Bu doğrultuda okulumuzun mescidinde öğrencilerimizi mesleki ve kişisel açılardan geliştirmek için her sınıf seviyesinden öğrencilerimize Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerimizin rehberliğinde örnek vaaz programları uygulandı. Öncelikle öğretmenlerimiz tarafından bir vaazda neler yapılması gerektiği anlatıldı. Daha sonra öğrencilerimiz kendi hazırladıkları vaazı okulumuz mescidinde akranlarına sundu. Düzeltilmesi gereken bölümler, öğretmenlerimiz tarafından tespit edildi ve anında dönüt verildi. Program bir ay boyunca devam etti. Program sonunda görüldü ki öğrencilerimizin kendine güveni ve topluluk karşısında kendilerini ifade etme yeteneğinde ciddi bir gelişme oldu. Başarılı olarak tamamladığımız bu program önümüzdeki dönemlerde tekrar tekrar uygulanacaktır.

15-06-202315-06-202315-06-202315-06-202315-06-202315-06-2023